Mantelzorgers

Vaak is het zorgen voor een naaste geen weloverwogen keuze, maar iets waar je inrolt. Het gebruikelijke contact gaat geleidelijk over in het verlenen van hand- en spandiensten. Wat vervolgens vaak weer leidt tot het overnemen van steeds meer taken.
Daar is meestal niets mis mee, temeer omdat je die zorg met grote vanzelfsprekendheid verleent. Maar er zit ook een keerzijde aan, omdat gaandeweg en vaak ongemerkt de belasting voor jou als mantelzorger toeneemt.

Het kan erg lastig zijn om mantelzorg te combineren met een betaalde baan en eigen gezin of om 24 uur per dag met iemand samen te leven die zorg nodig heeft. Je kunt tijdens een periode van intensieve zorg voor een ander overbelast raken. Daardoor kun je behoefte hebben aan ondersteuning bij je taken als mantelzorger.

Natuurlijk kun je het ook gewoon prettig vinden als je naaste wat extra aandacht krijgt, waardoor deze langer in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Of gun je je naaste wat extra aandacht? Neem dan contact met mij op. Dan plannen we een kosteloos kennismakingsgesprek om samen te kijken hoe ik je kan helpen.

“Je staat er niet alleen voor. We doen het samen.”

Doelen
Samen met jou wil ik er o.a. voor zorgen dat jij:

  • een hogere kwaliteit van leven ervaart
  • meer rust en regelmaat krijgt in je leven
  • je mentaal en fysiek beter voelt
  • praktische hulp krijgt
  • regie blijft houden over je eigen leven